Χορτοπιτάκια-Μυζηθροπιτάκια

 

 

Μυζηθροπιτάκια και Χορτοπιτάκια

Μυζηθροπιτάκια: Παράλληλα με τα ξεροτήγανα, το εργαστήριό μας δημιουργεί με αγάπη για την παράδοση και μεράκι και άλλα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης. Τα μυζηθροπιτάκια είναι από τα πιο κλασικά κρητικά εδέσματα που πρωταγωνιστούν σε όλα τα κρητικά τραπέζια. Το εργαστήριό μας τα δημιουργεί με χειροποίητο φύλλο και γέμιση αγνής ξυνομυζήθρας. Διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι και 5 ημέρες ενώ κατεψυγμένα έως και 3 μήνες.

Συστατικά: Αλεύρι σταρένιο, παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, ξυνομυζήθρα, δυόσμο.

Χορτοπιτάκια: Παράλληλα με τα ξεροτήγανα, το εργαστήριό μας δημιουργεί με αγάπη για την παράδοση και μεράκι και άλλα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης. Τα χορτοπιτάκια είναι μια παραδοσιακή κρητική συνταγή με γέμιση από διάφορα χορταρικά. Στο εργαστήριό μας τα δημιουργούμε χρησιμοποιώντας σπανάκι, σέσκουλο, καυκαλήθρες, μυρώνια, πράσσο και άλλα χορταρικά. Είναι νηστίσιμα και διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι και 5 ημέρες ενώ κατεψυγμένα έως και 3 μήνες.

Συστατικά: Αλεύρι σταρένιο, παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, σπανάκι, σέσκουλο, καυκαλήθρες, μυρώνια, πράσσο, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο.

 

 

 

 

 

greek index english index french index german index Join us on Facebook Folow us On Foursquare Find us in Pinterest